Home Nog geen verhoor onder ede geitenstal
Nog geen verhoor onder ede geitenstal PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
dinsdag 04 december 2012 09:19

LANDERD - Vooralsnog komen er geen verhoren onder ede in het raadsonderzoek van de gemeenteraad van Landerd naar de omstreden vergunningverlening voor een geitenstal.

 

Volgens voorzitter Moritz Böhmer van de Landerdse enquêtecommissie worden op 10 en 11 december met burgemeester Willy Doorn, de wethouders Peter Raaijmakers en Harrie van Dongen alsmede de oud-wethouders Chris School en Jos van der Wijst en enkele gemeenteambtenaren 'informerende gesprekken' gevoerd. Die zijn niet openbaar. Volgens Böhmer wordt aan de hand van deze eerste serie gesprekken bepaald wie in januari onder ede moet worden gehoord tijdens een openbare hoorzitting.

Ondanks een bouwstop voor geitenhouderijen vanwege de Q-koorts verleende Landerd begin dit jaar een Zeelandse geitenhouder een bouwvergunning. Dat leidde tot opschudding bij de provincie. Commissaris van de Koningin Wim van de Donk droeg de vergunning voor vernietiging voor bij de Kroon. De uitspraak daarover laat nog op zich wachten. Ondertussen ligt de reeds gestarte bouw van de stal aan de Langstraat in Zeeland stil en puilen de overige stallen van het bedrijf uit.

Voorlopig heeft de enquêtecommissie er nog niet voor gekozen provincie-ambtenaren of -bestuurders uit te nodigen voor het onderzoek.

Laatst aangepast op dinsdag 04 december 2012 09:55