Home Weer spandoek vernield
Weer spandoek vernield PDF Afdrukken E-mailadres
Geschreven door Administrator   
zondag 15 juli 2012 15:01

Weer spandoek tegen megastallen vernield in Zeeland.

ZEELAND - Vandalen hebben dit weekend opnieuw een spandoek tegen megastallen in Zeeland vernield. Deze keer werd het doek volledig losgesneden en meegenomen. Dit liet Piet Catsburg aan Omroep Brabant weten.

 De voorzitter van actiegroep Groen Graspeel zegt dat het doek waarschijnlijk vrijdag- of zaterdagavond uit het frame is gesneden. Hij vindt het schandalig dat er weer een spandoek is vernield en heeft aangifte bij de politie gedaan.

Kapotgesneden

Groen Graspeel moest het spandoek met de tekst 'Brabant leefbaar, minder beesten' al een paar keer vervangen omdat het doek twee keer eerder werd kapotgesneden. Een viertal daders werd aangehouden. Zij mochten na het betalen van een schadevergoeding weer gaan. Het spandoek hangt er om actie te voeren tegen plannen van de gemeente om aan de Peelweg super grote veestallen te bouwen. Dit tot groot bezwaar van onder andere omwonenden. Zij vrezen stankoverlast, veel verkeer en de verspreiding van ziekten als de Q-koorts.

 Megastallen
Voor juli volgend jaar wil de gemeente Landerd een besluit nemen over de megastallen in Zeeland. De actiegroep durft niet te zeggen of het vernielde spandoek vooral een vandalistische daad is of een gefrustreerde actie. Catsburg wil graag in gesprek met de vandalen, om zo 'gezamenlijk de gang van zaken te bespreken'. De voorzitter wil echter niet stoppen met de actie. Hij hangt binnenkort het doek weer op, zo zegt hij.

Laatst aangepast op zondag 15 juli 2012 15:10